Muzej prejemnik znaka 5 zvezdična doživetja

datum: 11.01.2019

kategorija: Dogodki in novice


KOBARIŠKI MUZEJ JE MED PRVIMI V SLOVENIJI PREJEL ZNAK KAKOVOSTI ZA 5 ZVEZDIČNA DOŽIVETJA - SLOVENIJA UNIQUE EXPERIENCES

Kobariški muzej je na prvi razpis Slovenske turistične organizacije za pridobitev znaka kakovosti za 5 zvezdična doživetja prijavil nov produkt imenovan Pripoved vojaka s soške fronte, ki smo ga v muzeju zasnovali v sodelovanju z Ustanovo "Fundacijo Poti miru v Posočju" in Mlekarno Planika iz Kobarida. Na prvi razpis je bilo prijavljenih 17 doživetij, 9 med njimi je pridobilo nov znak kakovosti za turistična doživetja - Slovenia Unique Experiences. Med njimi je doživetje Pripoved vojaka s soške fronte edino iz Zgornjega Posočja in Julijskih Alp nasploh. Več o prvi podelitvi znaka kakovosti Slovenia Unique Experiences si lahko preberete na tej povezavi.

Doživetje Pripoved vojaka s soške fronte bo Kobariški muzej začel izvajati od meseca maja dalje. Gre za produkt z izrazito lokalno identiteto in izjemno avtentično zgodbo, ki na intimen in tankočuten združuje elemente kulture, dediščine prve svetovne vojne in lokalne gastronomije. Doživetje je sestavljeno iz vodenega ogleda znamenitega Kobariškega muzeja, obiska muzeja na prostem na Kolovratu, doživetje pa se zaključi v muzeju Mlekarne Planika s tradicionalno pastirsko malico. Ponudba je pripravljena za manjše skupine, kjer vodnik na neposreden način vodi obiskovalce skozi muzej in ostaline nekdanje vojne krajine, kjer se je v času velike vojne borilo več kot deset narodov, različnih jezikov in več veroizpovedi. Pripoved tankočutno sporoča, kaj je vojna in zakaj do nje ne bi več smelo prihajati.

Ocenjevalci novega produkta Kobariškega muzeja so v obrazložitvi zapisali: "Gre za ciljno naravnano doživetje, ki nagovarja dragocen segment raziskovalcev zgodovinskega spomina, ki želijo razumeti identiteto prostora in njegovo zgodbo, predvsem pa človeško ozadje velike vojne, ki je spremenila svet in življenje v naših krajih. Še več, potomce tistih, ki so na tem prostoru pustili svoje življenje, nagovarja k iskanju korenin svoje identitete, kar ustvarja izjemno turistično izkušnjo. Dodana vrednost je v nevsiljivem prepletanju zgodovinskega turizma s tisočletno tradicijo sirarstva na planinah, s čimer se kultura subtilno odpira bogati kulinariki tega prostora."

Znak Slovenia Unique Experiences pomeni za Kobariški muzej veliko priznanje in tudi odgovornost za ohranjanje visoko kakovostne ponudbe, ki jo partnersko razvijamo v Kobaridu. Hkrati pa ima podelitev znaka za Kobariški muzej izjemen promocijski pomen.

Kobariški muzej bo edinstveno in ekskluzivno ponudbo Pripoved vojaka s soške fronte izvajal v sodelovanju z Ustanovo "Fundacijo Poti miru v Posočju" in Mlekarno Planika predvidoma enkrat tedensko od maja do oktobra.