Predstavitev knjige Leta strahote

datum: 28.01.2019

kategorija: Dogodki in novice


Izjemna priložnost še bolje spoznati leta strahote v prvi svetovni vojni za Slovence!


Kobariški muzej vas v torek, 5. februarja 2019 ob 18. uri, vabi na predstavitev knjige

LETA STRAHOTE - Slovenci in prva svetovna vojna

avtorjev dr. Petre Svoljšak in dr. Gregorja Antoličiča.

 

Avtorja, predstojnica Zgodovinskega inštituta Milka Kosa pri ZRC SAZU dr. Petra Svoljšak in raziskovalec dr. Gregor Antoličič, sta z novo izjemno knjigo, ki je izšla novembra 2018 praktično ob 100 letnici konca prve svetovne vojne, ponovno dokazala, da je tema prve svetovne vojne tako rekoč neizčrpna, tako kot zanimanje zanjo.

Avtorja in Cankarjeva založba so se odločili za celovit pogled na prvo svetovno vojno, čeprav je sam naslov Leta strahote vzet iz Cankarjevih Podob iz sanj, kot je v uvodu v knjigo zapisano, da so bile "te Podobe iz sanj napisane v letih strahote 1914 – 1917".

Pomen dela je pogled na celoto, sistematiko, časovno kronologijo, bogato bibliografijo, skratka čim večjo preglednost, pri čemer knjiga ni omejena le na pri nas najbolj poznano soško fronto. Bistveno sporočilo celotne zgodovinske knjige pa je poudarek na strahotni nesmiselnosti Velike vojne in sporočilo o posledicah in trpljenju Slovencev ne le kot vojakov na frontah temveč tudi v zaledju.

Na predstavitvi knjige v Kobariškem muzeju bo knjigo možno kupiti po za ta dogodek posebej znižani ceni 36 € (cena knjige je sicer 40 €).

Vljudno vabljeni!