Muzejski večer - predavanje: Strateška analiza soške fronte

datum: 22.11.2019

kategorija: Dogodki in novice


Kobariški muzej odpira novo sezono muzejskih večerov, v katerih bomo predstavili vrsto knjižnih del in predavanj poznavalcev, strokovnjakov, fotografov in popotnikov. Muzejski večeri bodo kot vedno povezani z vsebino soške fronte, Dolino Soče in tudi z drugimi zanimivimi vsebinami.

Prvi letošnji muzejski večer bo v petek, 29. novembra 2019 ob 18.00 uri v Kobariškem muzeju. Upokojeni vojaški pilot Vojko Gantar bo predstavil izjemno zanimivo temo in morda nekoliko drugačen pogled na dogajanja na Soški fronti. Naslov predavanja je Strateška analiza soške fronte.

V predavanju bo predstavljen strateško vojaški pogled Vojka Gantarja, upokojenega podpolkovnika letalstva, vojaškega pilota miga 21 in amaterskega ljubiteljskega vojnega zgodovinarja. Vojko Gantar je nekaj let svojega življenja preživel tudi na Kobariškem. V predavanju bodo predstavljeni formiranje paktov in cilji nasprotujočih strani pred prvo svetovno vojno, vzroki začetka 1. svetovne vojne, avstro-ogrska in italijanska vojska, vojaške operacije, planiranje, organizacija, izvajanje in analiza operacij, znane osebnosti in splošna analiza soške fronte.

Lepo vabljeni!