Dan muzeja 2021

datum: 21.10.2021

kategorija: Dogodki in novice


Dan Kobariškega muzeja 2021

V Kobariškem muzeju vsak oktober praznujemo. 20. oktobra 2021, na obletnico ustanovitve muzeja, smo po dveh letih spet pripravili in izvedli slovesni dogodek Dan Kobariškega muzeja!

V prijetnem okolju velike dvorane muzeja smo se srečali z nekaterimi visokimi gosti in ustanovitelji muzeja, z zvestimi obiskovalci in podporniki ter s sodelavci in vodiči Kobariškega muzeja. Priložnostni dogodek smo oplemenitili z nastopi mladih glasbenikov Glasbene šole Tolmin in recitatorjem ter povezovalcem programa Klemenom Langusom. Direktor muzeja Martin Šolar je predstavil delovanje muzeja v preteklih dveh sezonah, prikazali pa smo tudi nove avdio - vizualne predstavitve muzeja, ki smo jih pri pripravili v okviru Programa razvoja podeželja in s sofinanciranjem Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Osrednji del prireditve je pripadel slavnostnemu govorcu g. Jerneju Hudolinu, direktorju Zavoda RS za varstvo kulturne dediščine, ki je predstavil pogled Ministrstva za kulturo in drugih državnih ustanov s področja kulturne dediščine na 30-letno delovanje Kobariškega muzeja. Na koncu prireditve smo odprli novo občasno razstavo "Hurra! Avanti Savoia! Spremembe, ki jih je prinesla vojna". Avtor razstave je Jaka Fili, kustos Kobariškega muzeja. Razstavo je oblikovala Barbara Bogataj Kokalj. Več o razstavi si lahko preberete tukaj.