Voden izlet "Po zaledni poti soške fronte" 21. in 22. 9. 2018

datum: 10.09.2018

kategorija: Dogodki in novice

Kobariški muzej v sodelovanju z Ustanovo "Fundacijo Poti miru v Posočju" in Turizmom Bohinj organizira dvodnevno ekskurzijo "Po zaledni poti soške fronte" na območju Bohinja. V dolini si bomo ogledali dve vojaški pokopališči na Bohinjski Bistrici in v Ukancu ter sploh prvo muzejsko zbirko prve svetovne vojne v muzeju Tomaža Godca prav tako na Bohinjski Bistrici.

Z Ukanca se bomo po zaledni poti povzpeli na Komno do Planine na Kraju (3 ure pohoda), kjer bomo prenočili v planinski koči. Zvečer bo predstavitev projekta Poti miru in kulturni program. V soboto zjutraj bo krajši voden pohod preko Lepe Komne do Lanževice in Bogatinskega sedla od koder se bomo vrnili na Planino na Kraju, kjer bo ob 11. uri maša za vse padle v prvi svetovni vojni. Po maši sledi povratek v dolino.

Zaradi organizacije prevoza in rezervacije koče prosimo za obvezno prijavo na info@kobariski-muzej.si  ali na info@bohinj.si do četrtka 20. septembra 2018.

Udeleženci naj imajo primerno pohodniško opremo za sredogorje. V primeru res slabe vremenske napovedi bo pohod odpovedan. Več si lahko preberete na tej povezavi.